Tecnoavis

TECNOAVIS

Aquesta web es un projecte educatiu.

Aquesta web es un projecte educatiu.

Bretxa digital

Anàlisi del problema

En l’actualitat, moltes persones d’edat avançada no tenen el coneixement que necessiten per poder fer el que molts joves poden arribar a fer sense ni tan sols tenir alguna petita dificultat i això s’anomena bretxa digital.

A Catalunya, hi ha un 23% de la població d’entre 65 i 74 anys que no tenen accés a Internet, ja sigui perquè no disposen de les habilitats necessàries o perquè no tenen dispositius tecnològics.

El problema que nosaltres veiem clarament, és que actualment hi ha una part de la població que no pot gaudir de tots els avantatges tecnològics que van avançant cada dia. A més, les grans empreses estan renovant completament el funcionament de la seva empresa, eliminant la manera antiga. Per tant, només resta actualitzar-se o prescindir d’aquests serveis.

Si ens posem a la pell d’aquestes persones la problemàtica no és que no vulguin aprendre, sinó que no ho poden fer sense ajuda, ja que no saben informar-se perquè això també depèn de les noves tecnologies. Totes aquestes dificultats convergeixen en què són dependents de les persones al seu voltant que saben desenvolupar-se i els poden explicar, normalment, els seus familiars.

Aquesta problemàtica ens deixa unes xifres preocupants. Segons dades de l’INE (Institut Nacional d’Estadística), al 2019, només el 23% de la població de 75 i més anys van utilitzar serveis d’Internet durant els tres últims mesos de l’any. De la part de la població d’entre 65 a 74 anys només el 63%. En comparació amb el 90% dels joves d’entre 16 i 24 anys, són unes diferències molt grans. Per fer-nos una idea, la població de 75 anys o més que no utilitza Internet és quasi 8 vegades més gran que la part de la població de 16 a 24 anys.

75 i més anys

65 a 74 anys

16 a 24 anys

75 i més anys

65 a 74 anys

16 a 24 anys

75 i més anys

65 a 74 anys

16 a 24 anys

Habilitats normals
0%

No només l’accés a les tecnologies és el problema sinó les habilitats que es desenvolupen quan s’utilitzen.

Segons l’Eurostat, el 68% dels joves d’entre 16 i 24 anys tenen habilitats avançades relacionades amb les noves tecnologies, en canvi, només el 65% de la població de més de 65 anys en tenen, tan sols, habilitat (sense ser habilitats avançades).

Què oferim?

Donats aquests problemes, nosaltres hem vist l’oportunitat de poder ajudar a no només els avis amb dificultats sinó també a aquella part de la població que no ha tingut l’oportunitat de formar-se. A més alliberem als seus familiars de haver d’estar pendents d’ells perquè no poden fer un ús correcte de les noves tecnologies que són utilitzades habitualment.

Per aquest motiu motivem a tothom, ja tinguis o no dificultats amb les noves tecnologies. Si en tens dificultats sempre pots posar-te en contacte, si en coneixes a algú pots comunicar-li que oferim uns serveis que el poden interessar o, si ho prefereixes, pots accedir a Apadrina un avi i ajudar a un avi que ho necessiti.

Informació extreta de: INE i MondayHappyMonday.

Zona de treballadorsscreen tag